Monday, August 9, 2010

entry untuk haziqah

Helmet
A helmet is a form of protective gear worn on the head to protect it from injuries, a variation of the hat.
The oldest known use of helmets was by Assyrian soldiers in 900BC, who wore thick leather or bronze helmets to protect the head from blunt object and sword blows and arrows in combat. Soldiers still wear helmets, now often made from lightweight plastics materials, to protect the head from bullets and shell fragments.

Below are some examples of DECENT helmet:helmet di atas biasanya dipakai ketika menaiki bas ya seperti yang anda lakukan petang tadi. dengan adanya helmet ini, ada boleh berhimpit dengan lebih mesra dengan penumpang lain tanpa perlu risau kecederaan pada bahagian kepala. helmet ini juga datangnya bersama-sama knee pad dan pad wanita yang mempunyai kepak

kita pergi pada jenis helmet kedua yang boleh anda dapatkan di pasaran ya. baik, helmet di atas adalah salah satu jenama baru di bahagian America Latin seperti diterangkan oleh Puan Azlinawati petang tadi ya yang begitu mahir tentang geografi. helmet ini dijual bersama-sama bateri yang dipercayai jenama bateri yang sama digunakan oleh jantung encik L. helmet ini dikatakan sesuai dipakai pada waktu pagi kerana dapat menghilangkan rasa bosan kerana dpercayai di celah2 helmet ini tersemat sebuah buaian sebagai hiburan seketika.

okay helmet seterusnya kelihatan biasa2 sahaja. ianya digunakan untuk menunggang motor-motor orang kebanyakan dan bukannya bangsawan. walaupun kelihatan biasa, tali helmet ini tidak mudah berkarat selain mempunyai gabus yang menarik pada bahagian dalamnya dan yang paling penting tidak hitam dan berliku2 ya. helmet yang hitam dan berliku-liku di dalam amatlah sukar untuk disarung dan wajib disagat 15 minit.
helmet berikutnya seperti dipaparkan dia atas selalunya dipakai pada musim menuai dan musim2 puasa yang bakal menjelang. jadi saya syorkan helmet ini kepada cik haziqah kerana helmet ini mempunyai sistem perparitan yang amat menarik dan circulation yang unik bagi perpindahan angin ketika menunggang motor terutamanya ketika menunggang dengan tidak memulas minyak sehingga rekod ke dc.

akhir sekali saya rekemen helmet ini yang begitu berwarna warni dan memenuhi citarasa anda sebagai seorang yang suka merajuk apabila penat naik beberapa anak tangga dan tidak reti tunggu turn merajuk.

sekian.

1 comment:

  1. kenapa kau ta state nama penuh aku terus? letak nama pakcik radzi sekali. mungkin lebih mulia. baru semua orang tahu. hahahahhaha

    ReplyDelete

tak payah susun2 ayat,komen je.haha